Snel geld lenen

Gelukkig, of jammer genoeg, hebben we niet altijd ons leven compleet in handen, vandaar dat mensen soms snel geld lenen. Een auto die het plotseling laat afweten, een onverwachte factuur, een verzekeringspremie die sneller komt dan gepland, of een kindje dat plots op komst is. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om bij verschillende kredietverleners snel geld te lenen.

Snel geld lenen mag letterlijk als snel beschouwd worden. Simpelweg de nodige gegevens invullen via het internet, je formulier versturen en binnen x aantal uur heb je al een antwoord terug.

Ondanks dat sta je toch beter even stil rond welke lening het beste bij jou past. Immers, een lening is en blijft een dure aangelegenheid. Op het einde van de rit betaal je immers meer terug dan het uiteindelijke geleende bedrag.
Bij snel geld lenen vergelijk je best de volgende zaken:

1. Het rentepercentage: Banken en andere kredietverleners lenen vanzelfsprekend hun geld niet gratis uit. Bovenop het geleende bedrag zal er een bepaalde rente moeten bijbetaald worden. De omvang van deze rente ten opzichte van het beginbedrag, wordt ook wel het rentebedrag genoemd.
Kredietverleners drukken gemakshalve deze rente uit in een percentage, het rentepercentage.
2. De duurtijd van je lening: Als algemene regel geldt dat langere leningen meer intresten opleveren, en dus de uiteindelijke leenkost verhogen. Voor kleine bedragen is het dus aangeraden om je leentijd zoveel mogelijk te beperken. Lenen voor een groter bedrag waarover je de eerste jaren niet beschikt? Spreidt je lening dan over een langere periode.
3. Variabiliteit: Kiezen voor een lening met een variabele rente, is als spelen op de lotto. Je weet nooit hoe het leenklimaat zal evolueren. Laat je dus niet verleiden tot de keuze van een variabele rentevoet wanneer dit verdacht laag staat. Waarschijnlijk zal hij in de loop van je lening nog enkele procenten stijgen. Wil je zeker zijn van de zaak? Opteer dan voor een vaste rentevoet.

Wanneer je onmiddellijk cash nodig hebt of aan snel geld lenen wil doen, is het belangrijk om voor jezelf duidelijke voorwaarden te trekken. Waarvoor heb je geld nodig, en heb je dat leenbedrag wel daadwerkelijk nodig? Het heeft geen nut om wanneer je 10.000 euro nodig hebt, snel 15.000 euro te lenen en zo een cashreserve op te bouwen. Wees eerlijk tegenover jezelf en ga nooit een lening aan waarvan je weet dat je ze uiteindelijk niet zal kunnen terugbetalen.

Kredietverleners die snel geld lenen aanbieden willen op hun snelle ter beschikking stelling, natuurlijk ook winst maken. Let er dus op dat een kredietverlener bij een dergelijke lening geen eenmalige opstart kost of dergelijke aanrekent. Sommige kredietverstrekkers bieden een zogenaamd ‘minikrediet’ of ‘flitskrediet’ aan. Het gaat daarbij vaak om lagere kredieten met een korte looptijd. Soms wordt er geadverteerd dat er geen rente hoeft te worden betaald maar het addertje onder het gras is dat er vaak (fors) meer terugbetaald moet worden dan het geleende bedrag.  Dit soort kredietverstrekkers spelen vaak in op de behoefte van mensen die direct geld willen lenen. Direct geld lenen op die manier kan zorgen voor snel geld want vaak wordt het geleende bedrag snel gestort. Maar het is vaak een dure vorm van lenen. Een klein bedrag lenen met een mini lening is dus zeker niet altijd een goed idee.

Gouden raad: wil je snel geld lenen? Denk er dan eens over na om volgende keer een spaarreserve aan te houden. In plaats van nu geld te lenen en een rente te betalen, is de bank op jouw spaargeld een rente verschuldigd. Wanneer je elke maand een centje opzij legt, heb je aan het einde van de rit een mooie reserve opgebouwd en dan is snel geld lenen misschien minder noodzakelijk.